Hoe kan je thuis opgeleid worden?

Hoe kan je thuis opgeleid worden?

Wij leven nu eenmaal in een verlichte tijd met de mogelijkheid steeds meer van huis uit te kunnen doen. Ook zo, de mogelijkheid om thuis een opleiding te mogen genieten. Komt nog eens bij kijken dat wij heden worden geteisterd door het corona, Covid- 19 virus waarbij wordt gepropageerd om thuis quarrantene te houden om zodoende de kans op besmetting te minimaliseren. Voor velen is dit een ware eyeopener omdat je ondanks de quarrantene door moeten met school, werk, het sociaalleven, besprekingen en ja… ook het raadplegen van de arts indien nodig. Derhalve is het belangrijk om na te gaan welke mogelijkheden er zijn op het gebied van thuiseducatie. Uiteraard vergeten wij niet de meest voorkomende methode van thuiseducatie die voornamelijk in de VS werd toegepast. Vooral huismoeders gingen ertoe over, hun kinderen van huis uit van educatie te voorzien. Ook de rijkelui die constant on the move is, maakt hier veel gebruik van. Meestal wordt hier een speciale leerkracht voor ingehuurd.

Gratis workshops

Vele organisaties bieden aan personen die er geinterreseerd in zijn thuisworkshops aan. Je hoeft je enkel en alleen maar te registreren en kunt je horizon laten verbreden door zo’n gratis workshops online te volgen. Het jammere hiervan is, dat je geen diploma of getuigschrift in handen krijgt omdat het vaak geen erkende en gerenomeerde opleidingsinstituten zijn. Je hebt enkel en alleen maar je horizon verbreed of een toevoeging gekregen aan de branche waarin je reeds werkzaam bent. Je kunt dit uiteraard op je CV vermelden.

Betaalde workshops

En dan heb je ook de betaalde workshops waar je aan kunt participeren. Deze zijn soms van trainers die bevoegd zijn om trainingen te verschaffen. Maar vaak zitten er ook mensen tussen die wel dan niet kaas gevreten hebben van de onderwerpen. Ga daarom goed na met wie je te doen hebt en wat de door jouw gestelde voorwaarden zijn, alvorens je voor deze trainingen en workshops betaald. Zo kun je als absolute eis hebben dat je voorzien wordt van een certificaat. In andere gevallen eis je misschien alleen een professionele training die bijdraagt tot je ontwikkeling.

Online HBO en Universiteit

Steeds vaker komt het voor dat er universiteiten en HBO-opleidingen hun grenzen verbreden bij het geven van onderwijs. Dit kan vele voordelen opleveren. Universiteiten en HBO-opleidingen hebben nou eenmaal een marketing agenda; ze zullen de hogerberoepsopleidingen zo goed als mogelijk moeten verkopen om studenten te werven. Zo blijft simpelweg hun voortbestaan gewaarborgd. Een ander voordeel is dat toekomstige studenten niet gebonden zijn aan een bepaalde streek, voor aansluit aan de universiteit of opleiding. Zo zien wij een ontwikkeling waarbij studenten uit ontwikkelingslanden heel erg blij zijn met het kunnen vinden van aansluiting aan een Europeese universiteit. Een win- win situatie dus voor beide partijen.

Reacties zijn gesloten.